Begeleiding in financieel bewust handelen
Sinds kort zit ik in de schuldsanering en mede door haar goede begeleiding heb ik weer vertrouwen in de toekomst.
- medewerker

Laatste nieuws

‘Gemeenten houden zich niet aan wet bij schuldhulp'

Gemeente.nu, 18-08-2015. Het is nog nooit zo slecht gegaan met mensen die in de schulden zitten. Dat zegt advocate Erica Schruer tegen het vakblad Zorg & Welzijn. Gemeenten wijzen vaak mensen onterecht af voor schuldhulp. 'Als mensen hun abonnement voor mobiele telefoon niet kunnen betalen, moet je ingrijpen.' Lees hier meer.

U hebt uw zorgpremie niet betaald. Wat betekent dat voor u?

Handig filmpje van Zorginstituut Nederland over gevolgen niet van het niet betalen van de zorpremie en de inning van de bestuursrechtelijke premie via bronheffing bij de werkgever. 

Worden al mijn schulden kwijtgescholden na een faillissement?

FaillissementsDossier.nl, 29-07-2015. Worden met een bankroet al uw schulden uitgewist? Is het mogelijk een faillissement voor uw omgeving stil te houden? Kunt u nog krediet krijgen na een faillissement? In een korte serie scheidt Faillissementsdossier.nl de feiten van de drie grootste fabels die het faillissement omringen. In deze aflevering: de misvatting dat u na een bankroet vanzelf schuldenvrij bent.

Tijdelijk ondersteuningsfonds voor mensen met hoge woonlasten

Breda Buurt, 11-7-2015. Het college van burgemeester en wethouders introduceert een ondersteuningsfonds voor huurders en eigenaren van koopwoningen die ernstig in de problemen zijn geraakt met hun woonlasten. Met dit tijdelijke fonds wil de gemeente mensen de ruimte bieden hun leven op orde te brengen én de hoge maatschappelijke kosten voorkomen die ontstaan als mensen gedwongen hun huis uit moeten Voor het fonds is € 400.000 beschikbaar. Lees hier meer.

Een derde Helmonders krijgt geen hulp bij schulden van gemeente

Eindhovens Dagblad 8-07-2015. Mensen die hun hypotheek of energielasten niet meer kunnen betalen, schulden zien oplopen en de stapel onbetaalde rekeningen steeds hoger zien worden; het waren er de afgelopen jaren tijdens de crisisjaren steeds meer. Lees hier meer.

Aantal openstaande schulden was nog nooit zo hoog

BNR Webredactie 17-06-2015. Het aantal openstaande betalingen in beheer bij incassobureau's is nog nooit zo hoog geweest. Dat blijkt uit cijfers die de Nederlandse Vereniging voor Incasso-ondernemingen (NVI) aan BNR heeft verstrekt. Lees hier meer.

Veel mensen in problemen na 'zinloze' gijzeling vanwege verkeersboetes

NPO Journalistiek, 24 april 2015. Wie zijn verkeersboetes niet betaalt, ook niet na meerdere herinneringen met bijbehorende verhogingen, wordt gegijzeld. Oftewel, je zit een aantal dagen in de gevangenis. Voor een boete van vijftig euro staat een dag cel, het maximum is zeven dagen per boete. Onaangekondigd komt de politie je halen. Mensen hebben geen tijd om hun werk in te lichten of opvang voor de kinderen te regelen. Eenmaal vrij staat de boete nog, want het is geen vervangende hechtenis. Een situatie waar Nationale ombudsman Reinier van Zutphen direct wat aan wil veranderen.

Pages