Begeleiding in financieel bewust handelen
Zij is doortastend, weet waar ze over praat en doet dit op een zeer prettige manier.
- medewerker

Oorsprong naam Stach

Stach is vernoemd naar de hoofdpersoon in het boek Koning van Katoren, van Jan Terlouw:

De vrolijke oude koning van het goede land Katoren is overleden zonder een opvolger te hebben. Zes zure ministers regeren het land en beweren al zeventien jaar dat ze een nieuwe koning zoeken, maar er gebeurt niets. Dan komt de 17-jarige Stach de ministers vragen wat je moet doen om koning te worden. De ministers geven Stach zeven bijna onuitvoerbare opdrachten, waarop al velen voor hem hun krachten beproefd hebben. Maar Stach is niet bang. Hij is slim en weet met gezond verstand alle opdrachten uit te voeren, waardoor hij Katoren weer tot een leefbaar land maakt.

Net als de hoofdpersoon Stach zal een medewerker heel wat uitdagingen op zijn pad tegen komen, bij het oplossen van zijn problemen. In het boek werpen zure ministers allerlei hindernissen op. In het leven van de medewerker heten de Ministers van Ernst, van Eerlijkheid, van Regelmaat en Orde, van Deugd, van IJver en van Reinheid misschien wel incassobureau, gerechtsdeurwaarder, maar ook reclame, status, hebben en slachtoffer.

Stach gaat in het verhaal de uitdaging altijd aan. Zo komt hij op geniale ideeën. Stach is iemand die nooit zal opgeven! Moedig is Stach ook, omdat hij alle opdrachten die de ministers verzinnen aanvaardt, probeert en volbrengt. Stach denkt nooit dat het hem niet zal lukken. Hij denkt niet dat de opdrachten makkelijk zijn, maar hij denkt dat hij het wel zal halen.

Stach heeft duidelijk een doel: hij wordt koning. En al zeggen anderen dat het niet kan, of niet mag, of nog nooit gedaan is, of niets voor hem is, hij doet het toch. Hij weet dat het mogelijk is en vindt steeds toch manieren om onmogelijke opdrachten te volbrengen.

Of zoals een tiener het verwoordde op internet in zijn boekverslag: "Ik denk dat de schrijver duidelijk wil maken dat als je een droom hebt, dat je er dan voor moet gaan! Dat je er dan alles voor moet geven om het te bereiken! Als je het dan eenmaal bereikt hebt, dat je voor je gevoel, een koning bent. De koning van je eigen overwinning".

Stach nodigt de medewerker uit en inspireert hem om zijn verantwoordelijkheid te nemen en de uitdagingen aan te gaan die op zijn pad komen bij het oplossen van zijn financiële problemen: 'Word de koning van je eigen overwinning. Stach begeleidt je hierbij'.