Begeleiding in financieel bewust handelen
Sinds kort zit ik in de schuldsanering en mede door haar goede begeleiding heb ik weer vertrouwen in de toekomst.
- medewerker

Nieuwsbrief december 2014

Met de Stach Nieuwsbrief willen wij werkgevers op de hoogte houden van voor hen belangrijke zaken op het gebied van financiële coaching aan medewerkers. De nieuwsbrief wordt eens per kwartaal verstuurd.

Wilt u de Stach Nieuwsbrief ook ontvangen? Stuur dan uw mailadres naar info@stachbegeleiding.nl onder vermelding van 'Aanmelding nieuwsbrief'.

Artikelen in deze nieuwsbrief:

Lenen aan de medewerker; aandachtspunten en risico's op een rij

Uit onze praktijk blijkt dat veel werkgevers genegen zijn hun medewerker te helpen wanneer deze in de financiële problemen zit. Het is allang niet meer zo dat er gedacht wordt dat dit enkel en alleen het probleem van de medewerker is. En gelukkig maar. Een oplossing die soms geboden wordt, is een lening of voorschot waarmee de medewerker de betalingsachterstanden kan afbetalen. Lees meer.

Schulden: Waarom niet gewoon naar de gemeente?

"Waarom kan een medewerker zich niet gewoon bij zijn gemeente aanmelden voor schuldhulpverlening?" Dit is een vraag die wij regelmatig krijgen van onze opdrachtgevers. Natuurlijk kan een medewerker bij de gemeente terecht. Deze hulp is kosteloos en in principe voor iedereen toegankelijk.  "Dat is mooi" zult u misschien denken, "dan verwijs ik een medewerker met financiële problemen naar de gemeente en dan komt het wel goed." Helaas blijkt dit in de praktijk niet altijd zo te werken. Lees meer.

Wat u moet weten over medewerkers met geldproblemen

Een hot item voor veel werkgevers is het toenemend aantal inhoudingen door Zorginstituut Nederland (ZIN, voorheen CVZ). Honderdduizenden mensen hebben meer dan zes maanden betalingsachterstand bij hun zorgverzekeraar. Veel werkgevers verwerken het beslag van ZIN administratief en daarmee is de kous af: schulden zijn een privéprobleem van de medewerker. En toch hebben veel werkgevers last van de (bedrijfseconomische) gevolgen van financiële problemen op de werkvloer. Regelmatig geven wij presentaties, workshops en trainingen over dit onderwerp. Lees meer.