Begeleiding in financieel bewust handelen
Sinds kort zit ik in de schuldsanering en mede door haar goede begeleiding heb ik weer vertrouwen in de toekomst.
- medewerker

Nieuwsbrief februari 2015

Met de Stach Nieuwsbrief willen wij werkgevers op de hoogte houden van voor hen belangrijke zaken op het gebied van financiële coaching aan medewerkers. De nieuwsbrief wordt eens per kwartaal verstuurd.

Wilt u de Stach Nieuwsbrief ook ontvangen? Stuur dan uw mailadres naar info@stachbegeleiding.nl onder vermelding van 'Aanmelding nieuwsbrief'.

Vraag de nieuwe loonbeslag factsheet aan!

Velen van u kennen de loonbeslag factsheet van Stach al. Ieder half jaar veranderen de cijfers om het loonbeslag te berekenen, we hebben de factsheet dus geactualiseerd. Hierin is ook de nieuwe regelgeving  van dit jaar verwerkt. U kunt de factsheet gratis aanvragen door het sturen van een mailtje naar info@stachbegeleiding.nl onder vermelding van 'aanvraag factsheet'.

Artikelen in deze nieuwsbrief:

  • ZIN-heffing € 152,53: Signaal dat er financiële problemen zijn
  • Waar bemoeien we ons mee?
  • Meedoen aan training 'Geld en functioneren'

ZIN-heffing € 152,53: Signaal dat er financiële problemen zijn

Bedrijven die preventief actie willen ondernemen om financiële problemen bij medewerkers te voorkomen zijn op zoek naar signalen. Wanneer er loonbeslag gelegd wordt, is het duidelijk; hier is iets aan de hand. Eén van de signalen die hier vaak aan vooraf gaan is de bronheffing door het Zorginstituut Nederland (ZIN). Als werkgever merkt u dit doordat u van ZIN het verzoek krijgt € 152,53 in te houden op het salaris. Maar wie denkt dat met deze betaling ook de achterstand wordt ingelopen, komt bedrogen uit. Lees meer.

Waar bemoeien we ons mee?

Misschien herkent u het wel, iemand heeft het moeilijk, heeft problemen en u wilt helpen. Het is bijna een reflex. Dat kan in uw privéleven zijn, maar ook op uw werk. Een medewerker vraagt bijvoorbeeld om een lening omdat hij anders uit huis gezet wordt. Of de medewerker heeft een loonbeslag, maar geeft aan dat er niets aan de hand is en dat hij alles onder controle heeft. De medewerker ziet deze problemen soms (nog) niet als een probleem of is er nog niet aan toe om deze aan te pakken. Hoe kunt u dan iemand toch bijstaan? Lees meer.

Meedoen aan de training 'Geld en functioneren'?

Op maandag 30 maart geven Natasja Popma en Pauline Mulder de training 'Geld en Functioneren' voor HR-verantwoordelijken, salarisadministrateurs en leidinggevenden.
Een must voor iedereen die meer wil weten over de wereld van financiële hulpverlening! Meer weten?